Szerintünk a jövő menő!

Minden generációnak megvan a maga kihívása. Mostanra nem kérdés, hogy a miénk a klímaválság kezelése az.

Tisztában vagyunk vele, hogy a globális felmelegedést nem fogja megoldani néhány újrahasznosított alapanyagból készülő tárgy, a probléma ennél jóval nagyobb és összetettebb. De meggyőződésünk, hogy az upcycling az egyik legjobb forma a fenntarthatóság ügyének népszerűsítésére.
Egy molinóból készült táska, egy gumimatracból varrt ételhordó, vagy egy samponos flakonból kialakított tolltartó amellett, hogy egyedi és menő, felhívja a figyelmet a környezettudatoság fontosságára is. Minden nap amikor a kezedbe kerül emlékeztet rá, hogy a fenntarthatóság fontos szempont. (Depláne, ha valaki rácsodálkozik a menő cuccodra, elindul egy beszélgetés az ügyről és máris tovább terjed a gondolat. Te aki újrahasznos design cuccokat hordassz, egyből tettél valamit, hogy változtass a gondolkodásmódon.)

Szerintünk az esztétizáláson túl a művészetnek és a designnak feladata fókuszba helyezni az aktuális problémákat. A probléma megoldásától még messze vagyunk, de minél többen érzik fontosnak az ügyet annál jobbak az esélyeink. Ezért minden eszközt megragadunk amivel fel tudjuk hívni a figyelmet a fenntarthatóság fontosságára. Legyen szó hétköznapi tárgyakról, vagy köztéri installációról.

A képen látható köztéri installációnk a „pet fish” több mint 500 műanyagpalackból készült, amit lakosági szinten gyűjtöttünk össze. Az uszonyában tartott kulaccsal arra akartuk felhívni a figyelmet, hogy az összes műanyag kiváltható lett volna egyetlen kulaccsal. Upsz!